Executive Profiles

Chairman, BenQ Corporation

K.Y. Lee

K.Y. Lee
K.Y. Lee is Bestuursvoorzitter van BenQ, een toonaangevend provider in de wereld, op het gebied van human technology en oplossingen gericht op het verheffen en verrijken van de levens van consumenten, waar dat tegenwoordig voor hen het meeste telt  – lifestyle, zaken, gezondheidszorg en opleiding. Zijn strategische visie, op de toekomst gerichte denken en vastberadenheid hebben niet alleen de BenQ Corporation en het merk BenQ, maar ook de BenQ Group als geheel, door overgangen in ontwikkeling en uitbreidingen geleid, die hebben geresulteerd in een transformatie van de bedrijfsvisie, “Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life” en de geboorte van een nieuwe merkfilosofie, “Because it matters”. In de verwachting de wereld de middelen te verschaffen een beter leven te leiden, efficiency te verbeteren, zich gezonder te voelen en meer te leren, heeft Lee enorme stappen gemaakt bij het bevorderen van mondiale groei en succes, die zeer goed worden ontvangen door deskundigen in het bedrijfsleven en wordt geprezen door consumenten – en hij zal daarmee doorgaan en BenQ de weg wijzen naar de toekomst.

Lee startte zijn loopbaan voortvarend bij de Acer Group en maakte snelle vorderingen via een uiteenlopende reeks van functies in productie, marketing, verkoop en strategisch planning, wat uitmondde in zijn aanvaarding van de functie van Vice President of Acer, Inc.

In 1991 maakte Lee de overstap naar de functie van President bij Acer Peripherals en in 2000 werd Acer Peripherals Acer Communications and Multimedia (ACM), wat Lee’s visie weerspiegelde van de strategische overstap van de onderneming, van een bedrijf in randapparatuur naar een van activiteiten bruisend bedrijf op het gebied van communicatie, optische apparatuur en multimedia. In 2001 nam ACM de naam BenQ aan zodat duidelijker werd dat het bedrijf zich richtte op ‘Bringing Enjoyment and Quality to Life’ en op het integreren van technologieën voor moderne digitale levensstijlen. In 2005 verwierf BenQ inzichten voor het verder bestendigen van zijn 3C sterkten en merkbekwaamheid en verwachtte het merk BenQ op het wereldtoneel te  presenteren.

Onder Lee’s leiderschap is BenQ’s verticale integratie-bedrijfsstrategie van essentieel belang geweest voor de snelle groei en uitbreiding. Gedurende de gehele periode van Lee’s dienstverband bij BenQ heeft de BenQ Group zich uitgebreid tot een zeer krachtige onderneming van meer dan $ 20 miljard, die bestaat uit meer dan 15 onafhankelijke bedrijven die opereren in meer dan 30 landen in tal van industrieën, met een totaalaantal werknemers van meer dan 100.000.  Ieder lid van de Groep wordt erkend als leider op zijn eigen terrein en draagt bij aan de enorme hoeveelheid bedrijfsmiddelen van de BenQ Group, de brede R&D en duidelijke strategische krachten. Door de verticale specialisatie van ieder bedrijf aan te wenden voor schaalvergroting in horizontale markten beheert de BenQ Group een uiterst efficiënte keten met de ongeëvenaarde mogelijkheden kritische componenten en oplossingen van wereldklasse te leveren in de volgende bedrijfstakken: TFT-LCD, groene energie, fijne chemicaliën en geavanceerde materialen, verlichting, IC-design, precisie-componenten, systeemintegratie,  merkactiviteiten en service. De Group streeft ernaar winstgevende en duurzame ondernemingen te voeren die haar langdurige visie van Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life en haar merkfilosofie “Because it matters” delen.

De bedrijven van de BenQ Group zijn:  BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (de meest vooraanstaande fabrikant ter wereld van grote TFT-LCD-schermen), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. en Raydium Semiconductor Corp.

In zijn vrije tijd leest Lee graag en is zeer geïnteresseerd in geschiedenis. Hij geniet ook van tal van buitenactiviteiten, zoals trektochten maken en bergbeklimmen. Hij geeft het goede voorbeeld door aanbevelingen te doen aan de boekenclub van BenQ  en leidt de jaarlijkse BenQ Olympiad en ook de jaarlijkse beklimming van Yushan Mountain (3992 meter hoog) door leidinggevende functionarissen, in Zuid-Taiwan..

Lee heeft een Bachelor-graad in Electrical Engineering van de National Taiwan University en een MBA van het International Institute for Management Development (IMD) in Lausanne, Zwitserland.

Huidige functies:
  • Bestuursvoorzitter van AU Optronics Corporation

  • Bestuursvoorzitter van BenQ Corporation

  • Bestuursvoorzitter van Qisda Corporation


Andere prestaties:
  • 1987 - Outstanding Manager of Taiwan toegekend door de regering van R.O.C.

  • 1994 - Premier Award uitgereikt door Business Weekly Taiwan

  • 2000 - Geselecteerd als een van de Leading CEO’s in Taiwan door Business NEXT

  • 2001 - Geselecteerd als Technology Leader in Taiwan door Global Views

  • 2003-  DATO Award toegekend door de regering van Maleisië

President & CEO, BenQ Corporation

Conway Lee

General Manager, BenQ Technology Product Center

Peter Y.F. Huang

President, BenQ America

Lars Yoder

President, BenQ Asia Pacific

Jeffrey Liang

President, BenQ China

Michael Tseng

President, BenQ Europe B.V.>

Steve Chu

President, BenQ Latin America

Israel Bedolla